• +31 345 247040
 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Image

Standaard teksten

Hieronder vindt u een aantal standaardteksten voor telefooncentrales. 
De teksten zijn te downloaden door op de 3 verticale puntjes te klikken.

De bestanden zijn in WAV formaat met een samplerate van 44,1 Khz en een bitdiepte van 16 (standaard CD formaat). Aan het begin is 0,8 seconden witruimte/stilte toegevoegd.

Deze bestanden kunnen gratis worden toegepast in uw telefooncentrale maar mogen niet worden verhandeld. De bestanden zijn en blijven eigendom van Teksten Inspreken.
Een ogenblikje geduld alstublieft
Een ogenblikje geduld alstublieft. U wordt zo spoedig mogelijk te woord gestaan
U bent de eerst wachtende
U bent wachtende nummer 1
U bent wachtende nummer 2
U bent wachtende nummer 3
U bent wachtende nummer 4
U bent wachtende nummer 5
Het is vandaag een feestdag en daarom zijn we gesloten. Op de eerstvolgende werkdag zijn we weer bereikbaar
Wij zijn op dit moment gesloten. Kijk op onze website voor de openingstijden
Het is op dit moment erg druk. U kunt aan de lijn blijven, maar de wachttijd kan aanzienlijk zijn
Dit gesprek kan worden opgenomen voor trainingsdoeleinden

Professioneel ingesproken teksten

Voor iedereen die teksten schrijft
of gewoon een gesproken tekst nodig heeft
Neumann_VP.jpg

Teksten Inspreken

Als tekstschrijver weet u maar al te goed dat een goede tekst het verschil kan maken. Helaas wordt er steeds minder gelezen, met name door de jongere garde. Zij lezen met hun ogen in de vorm van video en lezen met hun oren in de vorm van podcasts en andere audiovormen.

Als tekstschrijver kunt u inspelen op deze groeiende behoefte door uw teksten niet alleen aan te bieden als Word of PDF bestand, maar ook als een audiobestand, een MP3 of een WAV dus (of welk audio formaat dan ook). Een slimme afnemer zal de meerwaarde daarvan snel erkennen en zal veelal bereid zijn om de geringe meerprijs te betalen. Voor beiden dus toegevoegde waarde.

Natuurlijk moet het audiobestand wel dezelfde kwaliteit uitstralen als uw tekst. U kunt het zelf proberen maar ik denk dat u er al snel achter komt dat het inspreken van teksten ook een vak is, net als tekstschrijver.

Andere doelen

Natuurlijk kunnen ingesproken teksten ook gebruikt worden voor antwoordapparaten, begeleidende teksten bij video's of presentaties en nog veel meer.. De keuze is aan u!

Peter van Nijen

Al sinds een jaar of veertig houd ik mij bezig met het inspreken van teksten. Het is allemaal begonnen als radiopiraat, maar al snel vond ik het inspreken van reclames en jingles veel leuker dan het aan- en afkondigen van plaatjes. 

Na de piraten kwamen de echte radiostations zoals ZFM in Zandvoort en van daaruit kwamen er steeds meer klanten die van mijn diensten gebruik wilden maken. 

Niet dat ik overigens zo'n fantastische stem heb waar je meteen rechtop van in je stoel gaat zitten. Geen ronkende bariton of een powervoice maar gewoon een aangenaam klinkende, warme, neutrale, duidelijke en accentloze stem die de luisteraar niet afleidt van de inhoud. Wel een stem die door veel kennis, ervaring en techniek de juiste accenten legt en de luisteraar weet te boeien, mits de inhoud interessant is natuurlijk, maar daar ga ik niet over.. dat is helemaal aan u!

Een ingesproken tekst is geen presentatie van de spreker, maar van de schrijver. 

Enige referenties

Ik werk o.a. voor het Stedelijk Museum in Amsterdam, voor Girav, voor De Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam, voor het COC, voor Alliander, de moedermaatschappij van Liander, voor de Poezenboot en voor CNE ICT Professionals. Mijn klantenbestand bevat ongeveer 150 bedrijven, organisaties en ZZP'ers.

Studio Tan

In Studio Tan, zoals onze studio heet (naar een album van Frank Zappa), zijn meerdere microfoons aanwezig (voor verschillende situaties en personen) maar de belangrijkste is een Neumann TLM 102, een absoluut topproduct van dit fameuze Duitse merk en zeer geschikt voor stemmen. Ook een Aston Stealth behoort tot het assortiment.

De mixing en mastering wordt uitgevoerd met Steinberg Cubase 12 PRO, Steinberg Wavelab 11, Steinberg Spectral Layers, Ozone Elements 9 en SSL Native Bus Compressor 2. Dit alles draait op een i4Studio i9 8 core.

De audiocompressie* wordt o.a. gedaan door een RNC 1773 van FMR Audio. De microfoonvoorversterker is van hetzelfde merk en luistert naar de naam RNP 8380, waarbij RNP staat voor Really Nice Preamp. De afluistering gebeurt met Adams Audio monitoren en een Focal Clear Professional koptelefoon. Een SSL (Solid State Logic) 2+ doet de AD/DA conversie.

Voor de zelfgemaakte(!) muziek gebruiken we een Roland Fantom 8, een Blofeld Waldorf synth, een Novation Mininova, NI Maschine 3, een flink aantal VST plugins in Cubase en 3 gitaren: een Fender Nylon Classic, een Stonehenge Western en een Fender Stratocaster 3.

Veelgebruikte plugins zijn Halion, Synthmaster, EZDrummer, Waves Mv2 en sinds kort de LX480 van Relab, een mooie kloon van de befaamde Lexicon 480 reverb.

 

Kort samengevat: Het eindproduct is van absolute topkwaliteit.

* Audio compressie zorgt er voor dat de dynamiek (het verschil tussen hard en zacht) van een ingesproken tekst niet te groot is. Dit dynamische verschil wordt door een audiocompressor afgevlakt. Een goede compressor (en dat is de RNC 1773!) vlakt niet alleen af maar geeft ook kleur aan de opname en zorgt er voor dat de ingesproken tekst van plezier uit de luidspreker springt.

Veelgestelde vragen

Zijn er ook vrouwenstemmen?

Zeker. Laura bijvoorbeeld. Maar zij (of anderen) moeten worden ingehuurd en dat kost dus meer geld. Ik maak een prijsopgave op maat.

Zijn er ook andere (mannen-) stemmen dan Peter?

Zeker. Zie de bovenstaande vraag.

Peter of een ingehuurde stem heeft een tekst ingesproken maar ik ben niet tevreden met het resultaat.

Dat is natuurlijk vrijwel onmogelijk maar stel dát het gebeurt, dan gaan we even overleggen waar de schoen wringt. Als we daar uitkomen wordt de tekst gewoon opnieuw ingesproken, zonder meerprijs, op de manier zoals u wilt. Hopelijk is het dan wel naar wens. Zo niet, dan moeten we concluderen dat er geen sprake is van een match. Dat kan natuurlijk altijd. Geen probleem, u krijgt uw geld terug maar u mag natuurlijk de geleverde teksten niet gebruiken.

Hoe gaat de betaling?

U krijgt vooraf een Tikkie van me. Zodra u deze heeft betaald, krijgt u de tekst geleverd binnen de afgesproken tijd. Het bedrag wat u moet betalen is inclusief de BTW. U krijgt per mail een factuur in PDF. De genoemde bedragen op deze site zijn altijd exclusief 21% BTW. Als u geen Tikkie wil of kan gebruiken, moet u het geld overmaken op het rekeningnummer dat op de factuur staat. Ik ga pas aan de slag als het geld binnen is. De levertijd geldt ook pas vanaf dat moment. Ik werk alleen op basis van vooruitbetaling, behalve bij abonnementen.

Wat zijn de audioformaten?

Standaard krijgt u uw teksten aangeleverd in mp3 (256 Kbps) en WAV (44,1/16). Andere formaten zijn mogelijk, bijvoorbeeld voor telefooncentrales (U-LAW en A-LAW). Alle audio wordt gemastered met audio-compressie (1:3 bij -20 dB, 5 ms attack en 75 ms release)

Andere talen dan Nederlands?

Ik spreek redelijk goed Engels (ooit Engels gestudeerd) met een naar Brits neigend accent. Geen native speaker maar meestal wel aanvaardbaar. Duits gaat ook nog wel, maar bij andere talen haak ik af. Als het voor u goed genoeg is, is het dat voor mij ook. Voor andere talen kan ik natuurlijk iemand inhuren, maar dat kost geld.. Hoeveel is afhankelijk van de taal, de grootte van de tekst en de frequentie. Als het vaak voorkomt, kan de prijs wellicht omlaag.
Geluidseffecten?

Valt qua prijs onder muziek maar is wel mogelijk binnen zekere grenzen. Geef aan wat u wilt en ik kijk of het mogelijk is.

Ik heb regelmatig een ingesproken tekst nodig. Kan ik dan korting krijgen?

U kunt een abonnement nemen. Dan wordt de prijs per woord een klein beetje lager. Laat even weten wat u precies wilt, dan komen we daar vast wel uit. Een abonnement kan vanaf 1000 woorden per maand gedurende minimaal 1 jaar.

Zijn de levertijden gegarandeerd? 

Ja en nee. Onder normale omstandigheden ja. Maar ik ben ook wel eens ziek of verkouden en dan is het inspreken van een tekst niet zo'n goed idee. Ook ga ik wel eens op vakantie, maar hoe dan ook: ik houd u op de hoogte van de levertijd. Bij het inhuren van derden ben ik natuurlijk afhankelijk van zijn, haar of hun levertijden.

Ik wil graag een tekst voor een antwoordapparaat. Kan dat?

Natuurlijk kan dat. Houd er wel rekening mee dat de minimumprijs 15 Euro is (ex BTW). Ook al is het maar één zinnetje. Door mij ingesproken teksten kunnen en mogen ook gebruikt worden voor video's, presentaties en zo meer. Oftewel: voor mij maakt het niet uit.

Mijn tekst bestaat uit meerdere delen die ook steeds terugkerende teksten bevatten? Hoe zit dat qua prijs?

Dit komt vaak voor bij teksten voor telefooncentrales. Terugkerende teksten zijn dan vaak de welkom-tekst of juist de afsluitende tekst. Toch tel ik het aantal woorden per tekst of ze nu meerdere keren voorkomen of niet. Het maakt qua tijd namelijk weinig uit of ik die teksten steeds opnieuw inspreek, of slechts 1 keer inspreek en vervolgens knip/plak in een andere tekst. 
Bij teksten voor telefooncentrales laat ik overigens standaard 0,7 seconden witruimte voorafgaand aan de ingesproken tekst om er zeker van te zijn dat ook de hele tekst hoorbaar is
Teksten voor telefooncentrales zijn vaak relatief kort en bestaan uit meerdere teksten en bestanden. Vaak valt dan elke tekst en dus elk bestand onder het minimumtarief. Bij 5 teksten betaalt u dan dus € 75 voor het hele pakket. Dus in dit geval worden niet de aantallen woorden van alle teksten bij elkaar opgeteld, maar wordt er gerekend per bestand (omdat het ook veel meer werk is..)

Ik zie dat mijn tekst is geweigerd. Waarom is dat?

Wanneer uw tekst inhoudelijk niet verenigbaar is met de Nederlandse wet, bijvoorbeeld wanneer de tekst discriminerend is of oproept tot geweld, heb ik het recht om uw tekst niet in te spreken. Ik heb dat recht overigens altijd en behoef geen tekst en uitleg te geven waarom ik een tekst weiger in te spreken. 

Kan mijn tekst in een dialect?

Ik beheers zelf alleen het Brabants (daar heb ik lang gewoond) en het Amsterdams (idem). Beide geloofwaardig maar niet supergoed. Alle andere accenten of dialecten beheers ik nauwelijks. Wanneer u iemand nodig heeft met een specifiek dialect, ga ik proberen om die voor u te vinden. Wat dat gaat kosten kan ik van te voren niet zeggen.

Wie wordt/is eigenaar van de ingesproken tekst cq van de geluidsbestanden?

Zodra u betaald hebt, wordt u eigenaar van de ingesproken tekst, in casu de geluidsbestanden in originele vorm. U mag de bestanden in de originele vorm zo vaak gebruiken als u wilt.

Tarieven

Alleen tekst

0,10 /woord

 • Ingesproken door Peter
 • Levertijd: 7 dagen

Met muziek

0,50 /woord

 • Ingesproken door Peter
 • Levertijd: 14 dagen
 • Muziek in overleg
 • Muziek/tekst als losse bestanden: € 100

Tekst en tussenkopjes

1,00 /woord

 • Ingesproken door Peter & Laura
 • Levertijd: 30 dagen
 • Muziek in overleg
 • Muziek/tekst als losse bestanden: € 100

Maatwerk

 • Podcasts
 • Interviews
 • Muziekproducties
 • Jingles
 • Audio nabewerking
 • Mastering
 • Audio-restauratie
 • .... en nog veel meer
0
Klanten
0
Ingesproken teksten
0+
Jaren ervaring
0%
Tevredenheid